1. ELEMENTE DEFINITORII


Termenii si conditiile generale se vor aplica tuturor vanzarilor de bunuri si servicii de catre SC LUCALEX SRL si partenerii sai, prin intermediul magazinului virtual cheresteacraiova.ro, catre Cumparator si pot fi modificate numai cu acordul expres scris al ambelor parti.

 
Astfel, urmatorii termeni vor insemna:
 

Cumparator – persoana fizica sau juridica sau orice alta entitate ce emite o Comanda.

 

Vanzator - societatea comerciala
SC LUCALEX SRL, avand sediul social in Jud Dolj, Oras Malu Mare, Strada Bechetului nr 367C sau orice partener al sau.

 

Bunuri si Servicii - orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului.

 

Comanda - un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Vanzatorul este de acord sa livreze Bunurile si Serviciile si Cumparatorul este de acord sa primeasca aceste Bunuri si Servicii si sa faca plata acestora.

 

Contract la distanta - orice contract incheiat intre profesionist si consumator in cadrul unui sistem de vanzari sau de prestare de servicii la distanta organizat, fara prezenta fizica simultana a profesionistului si a consumatorului, cu utilizarea exclusiva a unuia sau a mai multor mijloace de comunicare la distanta, pana la si inclusiv in momentul in care este incheiat contractul. In cazul de fata, Contractul va fi reprezentat de

Comanda efectuata de Cumparatori si confirmata de catre Vanzator.

 

Newsletter – mijloc de informare periodic, exclusiv electronic, asupra Bunurilor si Serviciilor si/sau a promotiilor desfasurate de Vanzator intr-o anumita perioada, fara niciun angajament din partea Vanzatorului cu referire la informatiile continute de acesta

 

Drepturi de proprietate Intelectuala (in cele ce urmeaza DPI) - toate drepturile imateriale cum ar fi know-how, dreptul de autor si drepturi in natura de autor, drepturile de baza de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate si inregistrari ale numelor de domenii pentru oricare din cele de mai sus. Specificatii - toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor asa cum sunt precizate in Comanda.

 

2. DOCUMENTE CONTRACTUALE Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe site-ul anterior mentionat, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile. Comanda va fi compusa din urmatoarele documente:

 

a. Comanda (impreuna cu mentiunile clare asupra datelor de livrare si facturare) si conditiile sale specifice;

 

b. Specificatiile Cumparatorului (acolo unde este cazul);

 

c. AWB - Scrisoarea de transport (AWB – Airway Bill) este documentul care insoteste orice expediere si are un cod unic de identificare care permite urmarirea expedierii;

 

d. Termeni si conditii Prin plasarea unei comenzi pe site-ul nostru, va exprimati acordul asupra Termenilor si Conditiilor de comercializare a produselor SC LUCALEX SRL.

Daca Vanzatorul confirma comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor Comenzii. Acceptare comenzii de catre Vanzator se considera finalizata atunci cand exista o electronica (e-mail) din partea Vanzatorului catre Cumparator, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. Vanzatorul nu considera in niciun moment o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui Contract. Prezentul Contract intra in vigoare la confirmarea electronica (e-mail) Comenzii de catre Vanzator. Termenii si conditiile generale de vanzare vor sta la baza Contractului astfel incheiat, in completarea acestora fiind Certificatul de Garantie emis de catre Vanzator sau un furnizor al acestuia.

 

3. DREPTUL DE RETRAGERE

Conform Legii, Consumatorii beneficiaza de un drept de retragere din contractul incheiat, fara a fi nevoieti sa isi justifice decizia. Acesta poate fi exercitat in termen de cel mult 14 zile de la data la care ati intrat in posesia Bunurilor. Pentru a va exercita dreptul de retragere, va rugam sa completati formularul atasat. La primirea din partea Consumatorului a deciziei de a se retrage din contract, SC LUCALEX SRL va confirma electronic faptul ca a luat la cunostinta de aceasta retragere si va va informa cu privire la rambursarea sumelor achitate pana la momentul retragerii (daca exista) si cu privire la informatiile necesare returnarii Bunurilor.

SC LUCALEX SRL va rambursa toate sumele primite drept plata din partea Consumatorului, inclusiv costurile livrarii (daca au existat) in cel mult 14 zile de la data la care a fost informat de catre Consumator despre retragere. Modalitatea de rambursare trebuie sa fie aceeasi cu cea folosita de Consumator pentru a face plata, cu exceptia cazului in care partile agreaza, in scris, o alta modalitate de plata. Rambursarea catre consumator nu va presupune niciun cost suplimentar sau niciun comision pentru Consumator.

In caz de retragere Consumatorul este obligat sa returneze Bunurile in cel mult 14 zile de la data la care si-a anunta dreptul de retragere, in caz contrar SC LUCALEX SRL va fi indreptatit sa nu efectueze rambursarea sumelor platite de catre Consumator, fiind astfel exonerat de orice raspundere si pretentie viitoara din partea Consumatorului. Costurile direct legate de returnarea produsului (curier sau posta) vor cadea in sarcina Consumatorului.

 

In caz de retragere Cosumatorul este responsabil de diminuarea valorii Bunurilor, fie prin manipularea necorespunzatoare fie prin folosirea acestuia.

 

Nu veti beneficia de drept de retragere in cazul in care Bunul a fost creat dupa specificatiile dumneavoastra (“facut la comanda”).

 

4. EXTINDEREA OBLIGATIILOR VANZATORULUI

 

a. Vanzatorul isi va utiliza cunostintele sale profesionale si tehnice pentru a atinge rezultatul stipulat in Comanda si va livra Bunurile si Serviciile care indeplinesc cerintele, nevoile si specificatiile Cumparatorului;

 

b. Informatiile prezentate pe site-urile vanzatorului, au caracter informativ si pot fi modificate de catre Vanzator, fara o anuntare prealabila. De asemenea, din considerente legate de spatiu si coerenta structurii informatiei, descrierile produselor pot fi incomplete insa vanzatorul face eforturi de a prezenta informatiile cele mai relevante, pentru ca produsul sa fie utilizat in parametrii pentru care a fost achizitionat;

 

c. Comunicarea cu magazinul - se poate face prin interactiunea cu acesta, postarea opiniilor vizavi de produse sau comunicarea prin adresele mentionate la sectiunea "contact". Vor fi excluse din site sau ignorate, pareri sau adresari ce contin injurii sau un limbaj neadecvat. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

 

d. In cazul unui volum de trafic neobisnuit de mare provenit din partea unei retele de internet, cheresteacraiova.ro isi rezerva dreptul de a cere utilizatorilor introducerea manuala a codurilor de validare de tip captcha, in vedere protejarii informatiei din cadrul site-ului.

 

4. CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA

 

Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea comenzii, cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile contractuale.

 

5. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA (DPI)

 

Cumparatorul intelege dreptul de proprietate intelectuala si nu va dezvalui unei terte parti sau va face publice (pe internet sau media), nici una dintre informarile primite de la Vanzator. De asemenea, numele site-ului precum si insemnele grafice sunt marci inregistrate cu drept de utilizare sub licenta SC LUCALEX SRL si nu pot fi preluate, copiate sau folosite, fara acordul scris al proprietarului.

 

6. CONFIDENTIABILITATE - PUBLICITATE

 

Informatiile de orice natura furnizate de catre Cumparator Vanzatorului, vor ramane in proprietatea Vanzatorului. Ele pot fi utilizate numai pentru executarea contractului si pot fi facute cunoscute numai cu consimtamantul scris la Vanzatorului si dupa obtinerea unui angajament de confidentiabilitate din partea celui care le primeste. Nici o declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator cu privire la comanda fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului. Mesajele cheresteacraiova.ro sunt transmise prin intermediul partenerilor specializati si agreati de cheresteacraiova.ro. Astfel sunt asigurate confidentialitatea si securitatea informatiilor. Datele clientilor nu pot fi folosite, si nici furnizate altor parti.

 

Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, oferiti Vanzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord ca Vanzatorul sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul site-ului cheresteacraiova.ro. SC LUCALEX SRL nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.

 

Prin inscrierea in baza de date cheresteacraiova.ro, cumparatorul isi ofera consimtamantul expres, in limitele legislatiei in vigoare, de a fi contactat de catre terti: furnizori de servicii de marketing, alti furnizori de servicii; agentii de stat, guvernamentale sau asociatii din domeniul asigurarilor, atunci cand legislatia specifica prevede acest lucru; alte companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a produselor si serviciilor noastre, etc.

 

7. TERMENE PENALITATI

 

In cazul in care nu pot fi respectate termenele de livrare si/sau pornire a Comenzii, Vanzatorul este obligat sa anunte Cumparatorul de termenul estimat de finalizare a livrarii. Cumparatorul va avea dreptul sa revendice daune suplimentare de la Vanzator, cand este permis de lege, in cazul neindeplinirii totale sau partiale din partea vanzatorului a executarii Contractului in conformitate cu termenele stabilite. In cazul in care Cumparatorul intarzie din vina sa plata marfurilor in termenul prevazut in factura emisa de Vanzator, este obligat la plata unei penalitati de 0,5% pe zi din suma datorata. In cazul in care Vanzatorul primeste informatii eronate legate de facturarea sau livrarea produselor, se va stabili un nou termen de onorare a comenzii, acesta incadrandu-se in termen de 3 zile lucratoare.

 

8. FACTURARE - PLATI

 

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

 

9. RISCURI SI RESPONSABILITATI

 

a. Livrare Vanzatorul se obliga sa expedieze Bunurile si Serviciile in sistem de curierat door-to-door catre Cumparator.

 

b. Transport - Ambalare

 

In afara de cazul in care este agreat de Vanzator si Cumparator diferit, Vanzatorul se descarca de riscurile si responsabilitatile asociate cu Bunurile si Serviciile in momentul predarii acestora catre societatea de curierat intern cu care Vanzatorul colaboreaza sau catre reprezentantul Cumparatorului. Riscul este transferat Cumparatorului in momentul in care acesta intra in posesia fizica a Bunurilor si Serviciilor. Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si Serviciilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare. Vanzatorul va efectua livrare Bunurilor si Serviciile pe teritoriul Romaniei.

 

10. ACCEPTARE

 

Acceptarea va fi facuta atunci cand Bunurile si Serviciile sunt conforme cu caracteristicile tehnice mentionate in Comanda. In cazul in care Cumparatorul descopera ca Produsele livrate sau Serviciile furnizate nu sunt conforme specificatiilor tehnice, atunci Vanzatorul va aduce la conformitate Produsele si Serviciile.

 

11. GARANTII

 

Toate produsele comercializate de catre site-ul cheresteacraiova.ro, beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Produsele sunt noi, in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte. In cazul produselor vandute si livrate de cheresteacraiova.ro, certificatele de garantie fie sunt emise direct de producator, in cazul in care acesta are o retea de service nationala, fie sunt emise de catre cheresteacaiova.ro. Garantia produselor achizitionate de la partenerii nostri este asigurata de catre partenerul care a vandut produsul sau de catre centrul de service autorizat al producatorului, dupa caz. In cazul certificatelor de garantie emise de producatori, produsul reclamat defect in perioada de garantie trebuie prezentat direct la cel mai apropiat centru de service mentionat in certificat. Acest centru autorizat de producator va prelua intreaga responsabilitate a rezolvarii garantiei. Lipsa certificatului de garantie al produsului trebuie semnalata in maxim 48 ore de la receptia marfii pe adresa shop@cheresteacraiova.ro. Orice sesizare ulterioara nu va fi luata in considerare.

 

12. TRANSFERUL PROPRIETATII

 

Proprietatea asupra Bunurilor si Serviciilor va fi transferate la momentul efectuarii platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in comanda (intelegand prin livrare - semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului). In cazul livrarii prin curier, acesta nu este autorizat de catre Vanzator sa permita Cumparatorului deschiderea coletelor inainte de semnare de livrare, ci doar ulterior semnarii de livrare si achitarii eventualei contravalorii a acestora.

 

13. RASPUNDERE

 

Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea produselor. Vanzatorul va fi raspunzator in cazul in care sub-contractantii si/sau partenerii sai de orice fel implicati in executarea Comenzii nu indeplinesc oricare din obligatiile contractuale.

 

14. FORTA MAJORA

Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

 

15. LEGEA APLICABILA - JURISDICTIA
Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre SC LUCALEX SRL si Cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente.


17. PREVEDERI DIVERSE
Cumparatorul isi da acceptul da a primi newsletter in momentul inscrierii la baza de date a magazinului, fie prin comanda sau cont. Daca doreste sa nu mai primeasca newsletter-ul, aceasta optiune va fi disponibila in printr-un buton de dezactivare.
Fiecare dintre Parti declara ca nu se afla in stare de necesitate, are cunostintele necesare pentru a intelege termenii si conditiile SC LUCALEX SRL, prezentele clauze fiind agreate fara ca interesele vreuneia dintre Parti sa fie lezate.